Hi, ik ben Eva Smeets. Ik ben getrouwd met Paul en we wonen samen in Naarden. Jarenlang heb ik met veel plezier een kantoorbaan gehad en in 2020 besloot ik om te beginnen als zelfstandig fotograaf. Een droom die uitkomt, want ik geniet al heel lang ontzettend veel van fotograferen.

Sinds mijn jeugd loop ik al met een camera in mijn hand. Ik nam al snel alle foto’s op vakanties en ik was daarna ‘de huisfotograaf’ binnen de familie. Toen ik op mezelf ging wonen was 1 wand van mijn huiskamer bedekt met een zwart doek en bijna iedereen die binnenkwam liet ik poseren voor een portret. Toen de tijd aanbrak dat er binnen mijn familie en vriendinnengroep kinderen werden geboren, was ik blij dat ik de meiden eerst prachtig zwanger vast mocht leggen en daarna hun mooie kinderen. 

Mijn stijl is simpel & clean. Ik ben persoonlijk verliefd op zwart-wit fotografie, maar ik schiet ook in kleur. Voor beide stijlen is wat te zeggen, zo geeft zwart-wit vaak wat diepgang en kleur juist een boost. Mijn stijl voelt vaak vrij rauw aan vanwege het gebruik van zwart-wit, maar ook qua compositie en kledingstijl.

Ik geniet heel erg van fotograferen. Als ik een beeld in mijn hoofd heb en het lukt me om dat beeld te vangen, ben ik diep gelukkig. Om mijn werk terug te zien op de muur bij mensen thuis of op een website is een cadeautje en maakt me erg trots.

Wat je tot slot moet weten over mij; ik ben een…

…kletskous
…grootverbruiker van Cola Light
…keukenprinses (Italiaans is favoriet)
…schrijver
…vertaler Engels
…taalfreak
…lieverd (volgens mijn man)